Kontakt

Email mého blogu: kapra.mrk.cz@seznam.cz

Pokud máte nějaké připomínky, rady, kritiku atd. klidně pište :)

Soukromý rybník Nový Mlýn

Čau :) V tomto článku bych se chtěl s vámi podělit o některé z mých skušeností s tímto rybníkem.

O rybníku:

Rybník se nachází v Železných horách v malebném údolí řeky Chrudimky nedaleko vesnice Bojanov, má rozlohu asi 7 ha. Revír je dobře dostupný z silnice č. 337, je vhodný pro rodiny s dětmi i pro vozíčkáře. Cena jednodenní povelenky chyť a pusť je 300 kč na dvě udice s jedním navázcem, na kterém je háček bez protihrotu. Rybí osádku tvoří především kapři a pstruzi, najdete zde i cejny, plotice, líny, jesetery, okouny, štiky, sumce ( 210 cm ! ).

 

Kaprařina:

Co se týče boili, tak se mi zde osvědčilo především boili na masové bázi ( oliheň, 3XL,  monster crab, halibut ). Návázec zde používám buď kombinovaný nebo ze stužené šnůrky ( 25 lb ) s háčkem Lonshank Nailer či Gladiator L.S. Olovo doporučuji 90-120 gr v závěsce na šokovém vlasci ( 0,45 mm, 10-20 m ). Házet co to jde ! Krmit 10-20 kuliček k montáži ( na větší kapry ).

 

Feeder:

Na krmení moc nezáleží, dobré je jahodové či rybí, bohatě však postačí i obyčejný šrot. Pokud si chycené ryby neberete, tak používejte háčky velikosti 6-8 a návázce z 0,14-0,20 mm, které jsou dlouhé max. 15 cm. Kdyby zabral duhák a měli jste návazec tak 30 cm a háček 12, tak je docela velká pravděpodobnost že to bude mít hodně hluboko sežrané. Nemusíte se bát, že při kratších návázcích nebudou vidět záběry. Na háček doporučuji: kukuřici,chleba, foukačky ... Házejte cca 5 metrů od břehu je tam velká hloubka, místy až 2,5 m. Nejčastěji lovenou rybou na feeder je kapr,duhák a plotice. 

Moje nejvetší ůlovky:

Kapr: 88 cm, 73 cm (oliheň 20 mm tutti frutti pop-up 18 mm, 3XL 18 mm )

Jeseter: 71 cm ( 3XL peleta )

Duhák: 69 cm ( foukačka z hladiny )

Cejn: 46 cm ( kukuřice )

Potočák: 38 cm ( kukuřice )

Lín: 42 cm ( rohlíkové boile )

Plotice: 33 cm ( chleba )

 

Dotazy v diskusi ;) Mějte se hezky ...

Průměrná známka: 2,00

Komentář ke článku (7)

Anketa:Byli jste na tomto revíru ?
A) Ano 36%
B) Ne 64%
C) Chystám se tam 0%
Hlasovalo 11 čtenářů.