Soukromý rybník Nový Mlýn
Čau :) V tomto článku bych se chtěl s vámi podělit o některé z mých skušeností s tímto rybníkem.
O rybníku:
Rybník se nachází v Železných horách v malebném údolí řeky Chrudimky nedaleko vesnice Bojanov, má rozlohu asi 7 ha. Revír je dobře dostupný z silnice č. 337, je vhodný pro rodiny s dětmi i pro vozíčkáře. Cena jednodenní povelenky chyť a pusť je 300 kč na dvě udice s jedním navázcem, na kterém je háček bez protihrotu. Rybí osádku tvoří především kapři a pstruzi, najdete zde i cejny, plotice, líny, jesetery, okouny, štiky, sumce ( 210 cm ! ).
Kaprařina:
Co se týče boili, tak se mi zde osvědčilo především boili na masové bázi ( oliheň, 3XL, monster crab, halibut ). Návázec zde používám buď kombinovaný nebo ze stužené šnůrky ( 25 lb ) s háčkem Lonshank Nailer či Gladiator L.S. Olovo doporučuji 90-120 gr v závěsce na šokovém vlasci ( 0,45 mm, 10-20 m ). Házet co to jde ! Krmit 10-20 kuliček k montáži ( na větší kapry ).
Feeder:
Na krmení moc nezáleží, dobré je jahodové či rybí, bohatě však postačí i obyčejný šrot. Pokud si chycené ryby neberete, tak používejte háčky velikosti 6-8 a návázce z 0,14-0,20 mm, které jsou dlouhé max. 15 cm. Kdyby zabral duhák a měli jste návazec tak 30 cm a háček 12, tak je docela velká pravděpodobnost že to bude mít hodně hluboko sežrané. Nemusíte se bát, že při kratších návázcích nebudou vidět záběry. Na háček doporučuji: kukuřici,chleba, foukačky ... Házejte cca 5 metrů od břehu je tam velká hloubka, místy až 2,5 m. Nejčastěji lovenou rybou na feeder je kapr,duhák a plotice.
Moje nejvetší ůlovky:
Kapr: 88 cm, 73 cm (oliheň 20 mm + tutti frutti pop-up 18 mm, 3XL 18 mm )
Jeseter: 71 cm ( 3XL peleta )
Duhák: 69 cm ( foukačka z hladiny )
Cejn: 46 cm ( kukuřice )
Potočák: 38 cm ( kukuřice )
Lín: 42 cm ( rohlíkové boile )
Plotice: 33 cm ( chleba )
Dotazy v diskusi ;) Mějte se hezky ...
A) | Ano | 36% | |
B) | Ne | 64% | |
C) | Chystám se tam | 0% |
Rybí boile
Ahoj, mám pro Vás další recept na domácí výrobu boile.
Budete potřebovat:
1000 g boilie směsi Ryba
10-12 vajec
200 g Carse PTX
6-10 ml esence Ryba
250 g Bílé rybí moučky
Postup:
Do jedné mísy smícháte suché složky, do druhé tekuté složky. V každé míse složky důkladně promícháte. Do mísy se suchými složkami za stálého míchání přidáváte složky tekuté. Když vše smícháte vzniklé těsto ještě prohnětete do správné konzistence, kdyby bylo moc lepivé přidáte trochu mouky. Těsto necháte cca 30 minut odstát, poté z něj vyválíte kuličky ( doporučuji průměr 18 mm - 22 mm ). Po uválení kuliček je dáte do vroucí vody a vaříte 2-3 minuty ( dokud nevyplavou ). Posledním krokem je, že kuličky vysušíte např. v bedýnce, na sítu ... Hotové boile sušíte 2-4 dny ( čím déle sušíme tím bude tvrdší ) v temnu a chladu ( sklep, garáž ). Po vysušení jsou boile připraveny k lovu, nebo k zmražení.
Celková cena za uvedené suroviny je okolo 200 kč. Dotazy/připomínky pište do diskuse pod článkem ;)
A) | Ano | 43% | |
B) | Někdy | 29% | |
C) | Ne | 14% | |
D) | Rád/a bych to zkusil/a | 14% |
Můj oblíbený návzec na boiles
Budete potřebovat: stuženou šnůrku ( 20 lb ), háček Longshank Nailer vel. 8 nebo 6 ( podle velikosti použitého boilesu ), kroužek na návazce.
Postup: odstřihnětě cca 50 cm šnůrky, stáhněte cca 15 cm šnůrky, na staženém konci udělejte smyčku, navlíknětě boili, navlíkněte kroužek na návazce, odměřte délku vlasu, udělějte klasický uzlík kterým přivažte kroužek na návazce, navlíkněte háček, do obloučku háčku nandejte kroužek, háček upevněte bezuzlovým vázáním, udělejte smyčku.
Jednoduchá výroba boili
Mám úplně jednoduchý recept na domácí výrobu boili.
Co budete potřebovat:
1. obyčejná boili směs ( 1 kg )
2. 10-12 vajec
3. Maggi ( množství si zvolte sami )
4. Carse PTX ( www.carpservis.cz ) ( 80 % balení )
Místo Maggi můžete použít esenci v příchuti danné boili směsi.
Postup:
Rozmícháte si vejce s Maggi, poté za stálého míchání přidátáme boili směs a Carse PTX, vše pak pořádně prohnětěte rukou, necháte zhruba 30 minut odstát. Vytvoříte si kuličky buď rukou nebo rollballem které následně vaříte 2-3 minuty ( dokuď nevyplavou ). Posledním krokem je boili vysušit ( v temnu a chladu ) zhruba 2-3 dny.
První článek
Toto je Váš první článek, změnit či smazat jej můžete v Administrační části blogu.
Odkaz do Adminu naleznete po přihlášení vždy v dolní části svého blogu. Nápovědu k používání blogu naleznete na blog.mrk.cz.
Hezký den.